Ο Λογαριασμός μου

Φίλτρα Προϊόντων

Τιμή

 – 

  • ‎€6
  • ‎€25.93
Φίλτρα Προϊόντων
Φίλτρα Προϊόντων
Τιμή

 – 

  • ‎€6
  • ‎€25.93

Υφασμάτινες πάνες

Ένα εκατομμύριο δέντρα κόβονται κάθε χρόνο μόνο για πάνες μιας χρήσης! Από έναν πρόχειρο υπολογισμό χρειαζόμαστε γύρω στα 2.500 χιλιάδες ευρώ για τις πάνες δύο χρόνων. Αν το παιδί αργήσει να αποκτήσει έλεγχο των σφιγκτήρων και συνεχίσει να φοράει πάνες μέχρι τα 3 χρόνια, το ποσό αυξάνεται σημαντικά.

Οι πάνες κάθε παιδιού κοστίζουν: 1 τόνο σκουπίδια για 500 χρόνια στη χωματερή 15 δένδρα 6.000 κούπες πετρέλαιο 2.500 ευρώ

Οι συμβατικές πάνες περιέχουν στο εσωτερικό τους sodium polyacrylate, SAP. Δεν υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν ότι η χρήση του SAP είναι απόλυτα ασφαλής για τα βρέφη! Έχουν ανιχνευθεί ακόμη επικίνδυνα χημικά όπως διοξίνες (παραπροϊόντα της λεύκανσης της κυτταρίνης), χλώριο, λοσιόν, αρώματα και ΤΒΤ (3-βουτυλο-κασσίτερος).Το ΤΒΤ (τριβουτυλο-κασσίτερος) είναι ένα ισχυρό βιοκτόνο που από τη δεκαετία του '70 χρησιμοποιείται ως πρόσθετο σε υφαλοχρώματα πλοίων. Πρόκειται για μια αποδεδειγμένα επικίνδυνη τοξική ουσία που από τα χρώματα διαχέεται στο νερό και δηλητηριάζει τους θαλάσσιους μικροοργανισμούς, ιδιαίτερα σε περιοχές με μεγάλη κίνηση πλοίων (λιμάνια, μαρίνες κ.ο.κ.).Παρακαλώ διαβάστε το κείμενο του κυρίου Στέλιου Ψωμά  (Διευθυντής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace)

http://www.iospress.gr/mikro20...

 

Θα σας κοστίσει Ηλεκτρικό ρεύμα: 5,40 € το χρόνο για 1 επιπλέον πλυντήριο ανά εβδομάδα, αν έχετε ένα κανονικό πλυντήριο. Αν έχετε πλυντήριο ενεργειακής κλάσης ΑA+ ή έχετε νυχτερινό τιμολόγιο ρευματός για να βάζετε τα πλυντήρια αυτές τις ώρες - ακόμα λιγότερα!!! Νερό: 10,80 € για τα 2 χρόνια Νερό για 1 επιπλέον πλυντήριο ανά εβδομάδα. Περίπου 20 € το χρόνο, 40 € για 2 χρόνια. Απορρυπαντικό:

Για ένα επιπλέον πλυντήριο ανά εβδμάδα χριαζόμαστε 1 συσκ. των 1,5 L απορρυπαντικου το χρόνο με κόστος 9.90 € για 2 χρόνια = 19.80 €

eCommerce \ web2go